Miért jobb az újra szalvéta a hagyományos csomagolás helyett?

Hétköznapokon általában tízóraira, vagy uzsonnára szendvicset csomagolunk magunknak, vagy  gyermekünknek. Mire a szendvics biztonságos, szállítható csomagolásba kerül, legalább egy papír szalvétát és egy nejlon uzsonnás tasakot felhasználunk. Gondoljunk bele, hogy ez heti szinten milyen mennyiségű hulladékkal jár, főleg, ha a szendvics elfogyasztása után rögtön kidobjuk a csomagolást, és következő nap új tasakot használunk, amit megint ki fogunk dobni egy használat után. Az újra szalvéta erre a mérhetetlen pazarlásra nyújt hosszú távon megoldást.

A szalvétába egy zsemle, vagy 2 szelet kenyérből készült szendvics kényelmesen elfér. A belseje vízhatlan, így lemosható, letörölhető akár étkezés előtt. A szalvéta 2 tépőzárral van rögzítve, így ha nincs kéznél tányér, akkor is egy higiénikus étkezésben lehet részünk, mert a szalvétát le tudjuk teríteni az asztalra.

Ha a szalvéta bekoszolódott, kimosható, újrahasználható, így a megvásárlásával hosszú távon megspóroljuk a nejlon zacskókra és szalvétára elkötött összeg többszörösét.

Válassz te is újra szalvétát a nejlon zacskó helyett!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + tizenkilenc =

Facebook
Instagram